Sunday, October 05, 2008

Perkara Selalu Ada Dalam Drama Raya.

1. Fauziah Nawi
lihat saja dimana-mana saluran raya ni, mesti ada drama yang beliau berlakon. Selalunya watak emak / makcik yang malang dan wataknya akan berakhir dengan kematian.

2.Rosyam Nor
sama seperti di atas. Tapi wataknya jarang berakhir dengan kematian.

3.Watak antagonist yang menyakitkan hati
Memang menyakitkan hati, selalunya watak dimatikan dengan kemalangan / jatuh bankrupt.

3.Tanah perkuburan
mesti ada.

4.Rumah papan yang disewa
Mesti ada.

5.Rumah Banglo
Sama seperti di atas.

6. Adengan kemalangan yang tidak logik.
Mungkin kerana kekurangan bajet untuk menghasilkan efek kemalangan yang real, maka selalunya watak akan dimatikan sebegitu sahaja, contoh, watak utama dilanggar kereta dari belakang, flash2 lampu kereta, jeritan, dan cut. itu sahaja.

7. Penggunaan perkataan 'buruk'
Pondok buruk,Pondok buruk 2, Quran buruk,Tikar Buruk, Cantiknya buruk, ....

lagi?

ps: there is more raya entry.

8 comments:

.Liysm. said...

teringat kat cerita yang ada elly mazlin. mati gitu je. kene langgar kereta MEWAHHHHHHH.

ah, first time aku likat pelakon yang sering membawa watak makcik tua atau minah kepoh menjadi orang korporat yang mekap tebal seinci dan sexy sgttttttttttttttttt

Ps: kau tgk liang lahad tak? hehehe.

e-zul Iswhat said...

oh yang elly mazlein tu? haha. x ble bla wei care die mati.;p beradap sungguh keter tu langgar.

takut calar kot.

ps: liang lahad aku x tgk. knape?

.Liysm. said...

time aku beraya kat umah org aku tgk cerita yang elly mazlin tu.

kita kene faham, kereta mewah itu disewaaaaaa or, dipinjamkan selama beberapa saat jeeeeeeee. aku tau entri tu ko tuju kat cerita ni kannn.
hehehe

ps: liang lahad akan mengubah persepsi kau terhadap cerita-cerita melayu biasa. agak gerun pun ada. tunggu aidil adha je la kau ni. sure ada kat TV :D

NaNa PynkFaery said...

kelakar gile entry ni!

Jazli Safwan said...

Pondok Buruk 1 dan 2 yaang scene dia agak cult.
ulat keluar kat kaki.

yang lain..

Rashid Sibir hanya putarputarkan idea-idea dahulu..

::SNEAKERS::HIGH-HEELS:: said...

ye..ye...aku stujudgn ko. asyik bg name burok je...aku hari tu terjumpe zamarul hisyam kat restoran linda rafar, nak je aku tny die nape name cite tu buruk. weeee....nyampah taw.

Myra said...

serius lawak gila entri ni. yg paling lawa tu perkataan buruk tu hahahahaha.

kalau tgk takbir suci 3 lagi taleh blah. Minah tu terbakar tapi api tu nampak palsu nak mati. dah tu siap ada hantu hasut hasut dia lak tu.

karut karut.

hahaha.

e-zul Iswhat said...

ain - ko tanye je wei, biar jelas skit knape.. ades..

myra - haha, tak mahu amik risiko kot, karang pelakon trbakar susah plak. ;p