Thursday, November 20, 2008

The Plasticity


Plastic face, plastic self, plastic behavior.

Also termed as the fake impression or behavior shows to certain people on certain time for certain needs. Almost everyone I knew have this ability, but not all love to use it often. You can found people using this ability almost anywhere. From the small kedai runcit to the big companies who need to face their client.

Don't tell me you don't need it, it's a self-need ability for self fulfillment purpose. It's not a bad thing to do if your intention is good.It's just the matter of where and when you would need to use it.

But somehow, extensive use of this plastic ability will cause imbalance harmonies between group members.

Don't you agree?

7 comments:

Aliya Azmi said...

ko ni mcm tulis artikel. short, padat. I agreeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

cuba ko tgk link ni

http://awinroslin.blogspot.com/2008/11/2-hari-sebelum-sociology.html

hehehehe. mega punya muka plastik :D hehehe

e-zul Iswhat said...

seriously diorg sgt 'plastic' weihh hahaha.

akiss said...

agree. sometimes kene jd plastik./ lg2 depan bos. wakakkaka

DicKiE aDaMs said...

nama lain bagi plastis is PR!

and we know who's the PR master in our faculty kan? sure she is the biggest plastic! haha

larikk....

DaNnY oCeaN said...

hahahahaha...
satu entry yang sangat la bagus izzul.
aku suka, boleh tahan laha juga idea yang dikeluarkan oleh kau..

kau pun selalu jua menggunakan kelebihan plastik nie kan?
sebagai contoh?
lihat list dibawah:

1. kau pun turut serta pakai plastik padini bila sheera masuk kelas en en en?

2. Bila kau nak jumpa pn. noraini, kau tak pakai mekap, tapi kau dah sedia dengan plastik yang lagi mahal, guess ke, espirit ke, prada ke, topman ke, betul x?

3. kau juga selalu pakai plastik kategori sakit perut bila kawan- kawan ajak keluar en en en? Kau cakap kau sakit perut, tapi sebenarnya kau tak ada duit, betul tak?

itu je, dan ianya hanyalah contoh okay, sebab aku pun selalu pakai plastik- plastik tu bila kecemasan.

hans said...

Plastik tu harus bukan wajib...
cuma plastik berlebihan2 pun xleh..
kena pandai seimbangkan tahap plastik tu..

Jazli Safwan said...

Kalau nak berplastik, tak payahla nak pakai plastik dobi Lendu yang besar gedabak dan berkaler merah tu. Terang-terangan kita berplastik.
Pakailah plastik unicalif. Transparency dan kecik. Orang masih nampak isi dalam..