Thursday, December 18, 2008

Aku Suka Main-Main Kalau Kene Tag 2

Tagged By Hans. Here it goes

1. Pernah tak anda jalan sorang2, pastu terserempak dengan couple. Si perempuan (kalau anda lelaki dan vice versa la sendiri) asyik pandang2 anda.

Pernah je, biasalah laki macam I ni siapa yang tak pandang kan.

2. Pernah tak orang ingat anda bukan anda yang sepatutnya. (Cth: eh, ko ni dah kahwin kan? Eh, ko ni kerja spital kan? Eh, ko ni belajar lagi kan? Eh, ko ni adik hans Isaac kan? Eh, ko ni yang aku jumpa kat Lombok kan?)

Oh ya pernah je, dulu orang pernah kata yang I ni serupa macam pelakon dalam cerita superhero tu, I iyekan je, malas nak banyak soal. Nanti I jawab banyak, gossip melimpah, malas nak layan.

3. Pernah tak drive dan sesat. Atau pun jadi co-pilot tapi anda punca kesesatan.

Tak pernah pun, I terbang je, hey ape punya soalan ni, dah terang lagi nak suluh-suluh.

4. Apa cita2 yang orang tak nak buat tapi anda je beria2 nak jadi.

Kalau boleh I nak jadi macam superhero sorang tu, tembak peluru pun tak lut you, eh, I lah superhero tu, huhuhu.

5. Kalau ada, ceritakan satu dari kisah2 sedih dalam hidup anda. (tak payah cari yang 'paling sedih' sbb aku tahu, korang bukan ingat sangat pun)

kisah sedih? ntahla I tak pernah ingat pun kisah sedih I ape. Mungkin time I kene hantar ke bumi kot, itu memang kisah paling sedih rasenye.

6. Kalau anda seorang yang pernah nakal dan jahat, cuba ingatkan satu kes yang anda nyesal tak sudah lepas buat kerja tu.

I tak pernah nakal dan jahat, I humble je.

7. Apa perkara yang anda suka buat sejak dua menjak ni? Dulu2 pulak, apa hobi2 anda?

Sejak dua menjak ni, I suka duduk rumah online saje, dulu pernah la gian terbang serata dunia kejap, maklumlah dah reti terbang.

8. Apa pesanan penjaga anda yang paling diingat dan selalu membuatkan anda beringat2?

Bapak I selalu tegur kaler spender I ni over sangat, tapi I nak kekalkan, baru mantap.

9. Apakah ketakutan yang masih menghantui anda?

Time I kene kryptonite dlu, memang sakit sangat, Segala kejantanan I hilang lepas kene batu tu. Tensi betul tau!

10. Dah itu je. anda dah makan?

Dah, makan hati. Ini apa punya soalan ni, awak dari U mane ni? Tak pernah blaja ke? Please...

3 comments:

hans said...

bila ko jadi nyah nih?
haha

Aliya Azmi said...

Time I kene kryptonite dlu, memang sakit sangat, Segala kejantanan I hilang lepas kene batu tu. Tensi betul tau!

Tolong lah ezul!!!

e-zul Iswhat said...

hans - tak pernah pun, brader dlm gmbar yg aku letak tu yg jwb.

aliya azmi - hahah, bukan aku! kejantanan aku masih segar.